Известие

Collapse
No announcement yet.

Налягане на маслото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от bass
    Некъв подобен проблем имам и аз - стрелката не се движи плавно, ами подскача и залепва в крайни положения чат-пат, наблюдава се някаква зависимост от оборотите. Помолих майстора по текущите ремонти да погледне проблема и той каза, че датчикът бил виновен, но тва мнение не е меродавно.
    А какъв е принципът на работа на самата стрелка, как отразява данните от датчика? Не е ли възможно просто уредът в таблото да се е*ава?
    датчикът променя съпротивление
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
      датчикът променя съпротивление
      Тва ясно, ама после какъв механизъм закарва стрелката в съответната позиция? При мен трака като от разкачено жило за километража на джуган

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
      Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от търтей
        ===
        ее
        като всеки подобен прибор - ток*различно съпротивление=различно отместване на стрелката

Comment

Май са Ви се е***ли датчиците и на двамата
          Измерете ги и ако са в ред, което е малко вероятно, сваляйте таблото.
          Може да опира и кабела някъде
          sigpic

Comment

Ми аз си смених датчика най-после Хората продадоха коли по два пъти през тва време, аз един датчик не мога да сколасам да сменя
            Руски, 7 лв., + 5 лв. резба.
            Струва ми се обаче, че наистина показва повечко...? Маслото е 10W40 AC Delco (не питайте що тая марка...). На таблото в снимките по-долу се вижда при каква температура на маслото са показанията (всичките - на празен ход ). Иначе е много чувствителен - реагира мигновено и на най-малкото пипане на газта.

Comment

Имате да черпите,аз бях първия,през 2004г,още работи и вярно показва Тогава датчиците бяха 5лв,резбата и сега си е левче,а дихтунга е 10 стинки
              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Струва ми се обаче, че наистина показва повечко...? Маслото е 10W40 AC Delco (не питайте що тая марка...). На таблото в снимките по-долу се вижда при каква температура на маслото са показанията (всичките - на празен ход ). Иначе е много чувствителен - реагира мигновено и на най-малкото пипане на газта.
                много високо налягане бе, не мен повече от 5 бара и то при студен двигател не ми е показвала

по спомен мисля, че беше 1 бар на свободна предавка при загрял двигател
                ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Първоначално публикувано от Kostadin
                  много високо налягане бе, не мен повече от 5 бара и то при студен двигател не ми е показвала по спомен мисля, че беше 1 бар на свободна предавка при загрял двигател
                  Да де, и аз така мисля Като излизам на магистралата тия дни, ще видя какво е положението при 90-100 градуса на маслото.

А Вируса си е за почерпка, ама освен да му запратим някъв спирт от скъпия по куриер, че инак не виждам как да стане, аз по тия краища съм ходил само веднъж .
                  Btw, буксата на датчика беше 1:1 с тази на стария - нищо не съм пипал. Тя цялата смяна стана за по-малко от минута

Comment

ето и моя отговор:
                    Когато купих машината беше с прецакан датчик, гледам в форума че се преправял руски и О.К. Реших да пробвам - отработихме нещата с стругаря и монтажа е извършен/+ нова дифтунга/ - буксата и при мен съвпадна. Карам с масло 10/40 , като по книжка.../някаде четох ,че може да се прецака датчика и от гъсто масло.../
                    Резултат:
                    Една година/почти/ без никакви проблеми при датчика;
                    показания: - при студен двг - 6-7 атм. / при палене на двг./
                    - при топъл - 4 атм. / при около 30С /
                    - при загрял - 2 атм. / при 90С /

Тези показания са на празен ход, при сменено масло. Незнам колко е достоверно показанието, но факт... И наистина е чуствителен руския датчик...

УСПЕХ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ
                    Alfa Romeo 155/1.8TS

Comment

Първоначално публикувано от monigt
                      Тези показания са на празен ход, при сменено масло. Незнам колко е достоверно показанието, но факт... И наистина е чуствителен руския датчик...

УСПЕХ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ
                      той, че е чувствителен тва е ясно, ама въпроса е дали е верен, защото на загрял двг и на свободна предавка трябва да показва 1 бар по заводски данни
                      ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                      ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

УСПЕХ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ
                        той, че е чувствителен тва е ясно, ама въпроса е дали е верен, защото на загрял двг и на свободна предавка трябва да показва 1 бар по заводски данни
                        Еми естествнно че не е верен требе да си кьорав и мноо тъп да поверваш че 4-8 бара за ризница са нормално налягане, а и както каза ти заводските данни са над 2 пъти по надолу
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo

УСПЕХ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ
                          Еми естествнно че не е верен требе да си кьорав и мноо тъп да поверваш че 4-8 бара за ризница са нормално налягане, а и както каза ти заводските данни са над 2 пъти по надолу
                          Ядец,моя си е верен
                          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Ето при мен с оригиналния датчик... няколко снимки от тази сутрин,
                            Alfa Romeo 155 1.8TS
                            Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

то всичко хубаво ама в мен се заражда въпроса: какви са реалните и нормалните стойности на налягането и реално ли се мери то от този датчик???

Даването на газ, води до пристрастяване!
                              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от ivansirakoff
                                то реално ли се мери то от този датчик???
                                ами разбира се че не

Comment

Working...
                                X